Op mijn website geef ik aan dat ik mij gespecialiseerd heb in veel voorkomende ziektebeelden. Maar wat wordt er bedoeld met veel voorkomende ziektebeelden? Om welke ziektebeelden gaat het? Daar ga ik je vandaag iets meer over vertellen!

Total Health

Veel voorkomende ziektebeelden is één van de specialisatiemodules aangeboden door Total Health. In deze module zijn we dieper ingegaan op huidproblemen, hoofdpijn, migraine en vermoeidheid. Dit zijn klachten waar veel mensen last van hebben en die ik ook regelmatig voorbij zie komen bij mij in de praktijk.

Tijdens deze studie heb ik elke klacht bestudeerd vanuit de Natuurgeneeskunde, de Chinese geneeskunde, de Westerse geneeskunde en de Energetische geneeskunde. Daarnaast heb ik een aantal extra massagetechnieken en therapeutische oefeningen geleerd die jou kunnen helpen bij deze klachten.

Huidproblemen

De huid is ons grootste en meest zichtbare orgaan. De huid is de eerste verdediging van het afweersysteem. Hij helpt ons bij het voorkomen van oververhitting, onderkoeling of uitdroging. Het tastgevoel zorgt dat we kunnen aanraken, voelen en genieten van contact en aangeraakt worden. Hij vormt de belangrijkste verbinding met de buitenwereld en is het visitekaartje van ons innerlijk. Vanuit de Westerse geneeskunde is de oorzaak van diverse huidklachten vaak niet bekend.

Aanraking is, vooral bij de ontwikkeling van kinderen, essentieel. Uit onderzoek blijkt dat baby’s die weinig aangeraakt worden slechter groeien. Ook later in de opvoeding blijkt dat een liefdevolle aanraking essentieel is om een gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen. Huidproblemen hebben vaak te maken met onzekerheid, hoe je jezelf ziet en hoe jij denkt dat de buitenwereld jou ziet.

Hoofdpijn en migraine

Bij hoofdpijn is er meestal geen sprake van een ernstige ziekte. Wist je dat slechts 10% van de mensen met hoofdpijn naar de huisarts gaat? Meestal lost men de klacht zelf op met een pijnstiller. Er zijn verschillende oorzaken voor hoofdpijn. De oorzaak zit vaak ergens anders in het lichaam.

Chinees gezien ontstaat pijn doordat de stroming van Qi niet vrij is. Kort samengevat is Qi de levenskracht die zorgt voor groei, bloei en gezondheid. Het wordt hier in het westen vaak vertaald als energie. Hoofdpijn wordt ook regelmatig veroorzaakt door frustratie en/of woede die naar het hoofd stijgt.

Vermoeidheid

In onze Westerse maatschappij is vermoeidheid een van de meest voorkomende klachten. Ook hier zijn er verschillende oorzaken mogelijk. Iedereen ervaart vermoeidheid op zijn of haar eigen manier. Je kan geestelijk moe zijn, lichamelijk moe of je kan last hebben van een combinatie van beide. Vaak weet je zelf wel wat de oorzaak is. Denk bijvoorbeeld aan een slechte nachtrust, teveel stress of een te druk leven. Meestal verdwijnt de vermoeidheid na rust.

Steeds meer mensen merken echter dat de vermoeidheid niet meer over gaat na rust. Wanneer je last hebt van deze vorm van vermoeidheid dan is er een verstoring van de balans tussen inspanning en ontspanning. Het lukt je dan niet om voldoende te ontladen.

VoetreflexPlus™

Heb jij last van huidproblemen, hoofdpijn, migraine of vermoeidheid? Met behulp van VoetreflexPlus™ therapie help ik jou graag bij deze veel voorkomende ziektebeelden. Natuurlijk help ik jou ook bij andere klachten. Voor meer informatie neem contact met mij op of kijk eens verder op deze website.