Een van mijn favoriete massages is de metamorfosemassage. Iedereen maakt (grote of kleine) veranderingen mee in zijn of haar leven. De metamorfosemassage ondersteunt deze veranderingen. Door deze massage gaat je levensenergie beter stromen. Het is een eenvoudige en zachte techniek waarvan ik heb gemerkt dat het effect heel diep kan zijn!

Metamorfose

Metamorfose betekent “verandering”. Denk maar eens aan de rups die verandert in een vlinder of aan het kleine zaadje dat verandert in een prachtige grote plant. Ook wij maken in ons leven dit soort groeimomenten mee. Denk bijvoorbeeld aan: de geboorte, zwangerschap, puberteit, een verhuizing, het veranderen van school, trouwen, scheiding, rouwverwerking of het maken van een belangrijke keuze in je leven.

Stukje geschiedenis

Robert St. John is de grondlegger van deze massage. Hij werkte in de jaren 60 en 70 als natuurgenezer in Londen. Daar kwam in in contact met reflexologie die hij leerde van Hanna Marquardt. Tijdens zijn studie merkte hij dat veel lichamelijke klachten die in de voeten gereflecteerd worden, in verbinding staan met een blokkade in het reflexgebied van de wervelkolom. De behandeling was zelfs effectiever wanneer hij alleen de reflexzone van de wervelkolom behandelde. Ook ontdekte hij dat problemen, die in de zwangerschap ontstaan zijn, de oorzaak zijn van veel verschillende kwalen. De massage heeft later van Gaston Saint-Pierre de naam metamorfosemassage gekregen.

De massage

Tijdens de metamorfosemassage masseer ik het hoofd, de handen en de voeten. Deze zones staan in verbinding met de drie primaire handelingen van de mens: het denken, doen en voortbewegen. Ook staan ze voor de hemel (het hoofd), de aarde (de voeten) en de mens (de handen).

De metamorfosemassage is gericht op onverwerkte emoties en blokkades uit het verleden die de vrije stroom van jouw levensenergie hinderen. Door de energie weer in beweging te brengen kunnen deze onverwerkte emoties en blokkades worden losgelaten en daardoor kan de fysieke, emotionele en/of geestelijke gezondheid verbeteren.

Het effect

Het effect van een metamorfosemassage kan nooit voorspeld worden. Iedereen reageert anders. De een voelt zich vol energie, de ander voelt zich heel ontspannen. Je kan je moe voelen wanneer oude spanningen loskomen en afvalstoffen door het bloed afgevoerd moeten worden. Oude symptomen kunnen weer terugkomen om daarna voorgoed opgeruimd te worden.

Soms zijn de veranderingen direct duidelijk zichtbaar en soms zijn ze heel subtiel. Deze subtiele veranderingen kunnen soms pas weken of zelfs maanden later merkbaar worden! In veel gevallen neemt het zelfvertrouwen en de innerlijke kracht toe.

Voor wie

De metamorfosemassage is geschikt voor iedereen van alle leeftijden die graag de kwaliteit van zijn of haar leven wil verbeteren. Ik gebruik deze massage vaak tijdens het behandeltraject. Wanneer we samen werken aan het oplossen van een klacht werken we ten slotte aan verandering, aan jouw metamorfose. Zit je op dit moment in een fase in je leven waarbij je behoefte hebt aan een metamorfosemassage? Het is mogelijk deze massage los te boeken. Neem contact op voor meer informatie.

Quote

“Stel je eens een huis voor waar in bijna iedere kamer een probleem is: gedragsproblemen, lichamelijke problemen, oogproblemen, gebroken benen, gekneusde ribben, emotionele problemen en wat niet al. Dan gaan een orthopedagoog, een fysiotherapeut, een oogarts, een chirurg en een psycholoog ieder één van de kamers binnen om hun werk te doen en de klachten te verhelpen. Wat doet de beoefenaar van de metamorfose massage? Hij gaat de kamers van het huis niet binnen, maar hij zet alle deuren tegen elkaar open, zodat alles schoon kan waaien”. – Gaston Saint-Pierre.