De tip van Muis kan van alles zijn. Een goed boek waarvan ik denk dat iedereen die mag lezen. Het kan een film, documentaire of serie zijn waar ik blij van word. Of denk eens aan een lekker recept om zelf uit te proberen. Wie weet wat voor tips ik later nog bedenk. Deze keer is de tip: ga Heal kijken op Netflix!

Change your mind. Change your body. Change your life.

Heal is een documentaire van director Kelly Noonan. In deze documentaire gaat ze op onderzoek uit in de medische en de spirituele wereld om ons de genezende krachten van onze geest te laten zien. Onze gedachten, ons geloof en onze emoties hebben een enorme impact op onze gezondheid en ons vermogen om onszelf te helen. We zijn tot veel meer in staat dan waar we ons bewust van zijn!

De documentaire begint met een healing sessie van Rob Wergin. Persoonlijk heb ik niet zoveel met deze manier van healing. Ik vind het er wat zweverig uitzien en had daardoor ook de neiging om de documentaire uit te zetten. Maar ik had al van diverse kanten gehoord dat deze documentaire echt een aanrader is dus ik besloot om toch verder te kijken. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb!

In de volgende scene kijkt Kelly ons recht aan via haar webcam en stelt de volgende vraag “Lijkt het niet dat zoveel mensen die je kent met ziekte te maken hebben? Is onze wereld en ons voedsel zo giftig geworden dat ziekte onoverkomelijk is? Het is alsof we vergeten zijn hoe intelligent ons lichaam is.”

Het antwoord op haar eerste vraag is voor mij ja. En dat is niet alleen vanuit mijn werk als VoetreflexPlus therapeut, maar juist in mijn persoonlijke omgeving hoor ik steeds vaker verhalen van mensen die met ziekte te maken hebben. Herken jij dit ook?

En ja, onze wereld is lang zo gezond niet meer als jaren geleden. Daarnaast lijkt het alsof we vergeten zijn hoe we het beste voor onszelf kunnen zorgen.

Vervolgens komen diverse experts aan het woord uit verschillende vakgebieden. Het goede van deze documentaire vind ik dat ze niet alleen experts uit de aanvullende geneeskunde aan het woord laat, maar dat ze ook in gesprek gaat met een aantal wetenschappers en artsen. Daarnaast zien we ook de persoonlijke verhalen van drie mensen die ons vertellen over hun eigen genezingsproces.

Experts die aan het woord komen zijn:

Dr. Deepak Chopra, Anita Moorjani, Marianne Williamson, Dr. Michael Beckwith, Dr. Bruce Lipton, Dr. Joe Dispenza, Anthony William, Gregg Braden, Dr. Joan Borysenko, Dr. David Hamilton, Dr. Kelly Brogan, Rob Wergin, Dr. Kelly Turner, Peter Chrone, Dr Darren Weissman, en Dr Jeffrey Thompson.

Ik vind deze documentaire echt een aanrader voor als je meer wilt weten over wat het effect van jouw gedachten kan zijn. Af en toe is het wat Amerikaans en er zitten een paar ‘zweverige’ experts tussen, maar dat maakt het plaatje wel compleet. Het laat goed vanuit diverse vakgebieden zien wat er mogelijk is met de kracht van jouw gedachten!

De trailer van Heal vind je hier. Heb jij Heal al gezien? Wat vond jij ervan? Je kan deze documentaire nu zien op Netflix! Praat mee en laat hieronder een berichtje achter!