Mijn praktijk is voor nu tijdelijk gesloten. Dit in verband met gezondheidsproblemen. Vorige week deelde ik mijn verhaal al op facebook en op instagram, vandaag deel ik dit verhaal ook hier. Kort samengevat: ik heb last van hevig menstrueel bloedverlies. Ik voel mij net een tikkende tijdbom die elk moment kan ontploffen. Tijdens een behandeling vind ik het belangrijk dat ik mij volledig kan focussen op mijn cliënt, op dit moment gaat dat niet. Ik heb al een paar keer afspraken af moeten zeggen doordat de menstruatie zo hevig was dat ik het huis niet uit durfde. De komende tijd focus ik mij op mijn eigen gezondheid, zodat ik over een tijd weer goed voor een ander kan zorgen.

Stilte

De laatste maanden is het erg stil geweest op @degezondemuis Ik voelde mij meer een ongezonde Muis… Vorig jaar juni heb ik een miskraam gehad, en sindsdien heb ik nog geen normale menstruatie gehad. Dit alles is erg vermoeiend. Het voelt alsof er een enorm grote depressieve en vermoeiende wolk om mijn hoofd heen hangt.

Bij de gynaecoloog

Bij de gynaecoloog bleek dat ik een vrij grote vleesboom heb wat waarschijnlijk de oorzaak is van deze menstruatiebende. Deze maand was ik 25 dagen ongesteld, waarvan twee weken zo heftig dat ik het huis niet uit durfde. Ik heb weer een andere pil voorgeschreven gekregen die er voor zou moeten zorgen dat ik de komende tijd niet ongesteld word. Het is afwachten of deze pil werkt. Werkt het niet, dan kunnen ze de vleesboom wegschrapen. Het is alleen niet gezegd dat dit werkt en de kans is aanwezig dat de vleesboom weer terugkomt.

Andere opties zijn vervroegd in de overgang door medicatie, de novasurebehandeling of het verwijderen van de baarmoeder. Bij novasure wordt het baarmoederslijmvlies verwijderd met behulp van radiofrequentie-energie.

Ik hoop dat deze opties niet nodig zijn. Bij de vraag of ik zelf iets kan doen om deze klachten te verminderen kreeg ik niet echt antwoord, en dat vond ik best bizar. Mijn hormonen zijn flink uit balans. Bij mijn opleidingen heb ik geleerd dat voeding hier veel invloed op kan hebben. Ik kon het proberen, maar moest er niet teveel van verwachten.

Op weg naar meer energie

Het wordt hoog tijd dat ik mijn eigen adviezen op ga volgen! Ik eet nu een paar weken suikervrij en merk nu al dat ik iets meer energie heb. De wolk om mijn hoofd is een stukje kleiner. Zou ik mijn hormonen weer in balans kunnen brengen en de vleesboom laten krimpen?

Ik merk dat ik het nog best lastig vind om mijn voedingspatroon aan te passen en kan daarbij wel wat hulp en inspiratie gebruiken. Maandag 29 maart begin ik met het voedingskompas van Marjolein Dubbers.

Ik ga voor meer energie!

Heb jij ook last (gehad) van hevig menstrueel bloedverlies en/of een vleesboom? Wat zijn jouw ervaringen?