Hoe ziet een consult eruit?

 

Eerste consult

Voor de eerste afspraak stuur ik je een uitgebreide vragenlijst toe. Deze vragenlijst gaan wij tijdens het eerste consult samen bespreken. Daarna krijg je van mij een diagnostische massage waarbij ik je voeten goed onderzoek. Wat ik zie en voel aan je voeten schrijf ik tijdens de massage op. Dit alles duurt bij elkaar maximaal anderhalf uur. Aan de hand van de vragenlijst en het onderzoek van de voeten ga ik met jouw toestemming een behandelplan maken. In het volgende consult gaan wij dit behandelplan verder bespreken. Neem bij het eerste consult je zorgpas en je identiteitsbewijs mee.

Privacy en wetgeving

Voor een goede behandeling is het voor mij als behandelend therapeut noodzakelijk dat ik een dossier aanleg. Ik doe mijn best om jouw privacy te waarborgen. Dit betekent onder meer dat ik zorgvuldig omga met jouw persoonlijke en medische gegevens. Ik zal er voor zorgen dat onbevoegden geen toegang hebben tot jouw gegevens. Lees de volledige privacyverklaring hier.

De wetgeving stelt dat een therapeut en een cliënt een behandelovereenkomst aangaan. Het is goed om alles op een rij te zetten zodat er geen onbedoelde verwachtingen ontstaan.  De behandelovereenkomst is ook een onderdeel van jouw dossier. In deze overeenkomst staat omschreven wat we van elkaar mogen verwachten. De tekst van de overeenkomst vind je hier. Ik adviseer je om deze goed door te nemen.

De vervolgconsulten

Een therapeutisch vervolgconsult duurt ongeveer één uur. Het consult bestaat voor het grootste deel uit de VoetreflexPlus™ behandeling. Daarnaast is er ruimte voor een voortgang/evaluatiegesprek en een stuk coaching. Afhankelijk van de klacht kan het ook voorkomen dat een consult alleen uit coaching bestaat.

Ik wil je vragen om voor de massage een wijde broek te dragen die je boven je knieën op kan stropen zonder dat de broek gaat knellen. Of draag een korte broek/rok.

Omdat de meeste aandoeningen niet in één dag zijn ontstaan, is ook niet de verwachting dat deze na  één consult al zijn opgelost. Het aantal vervolgconsulten is afhankelijk van de klacht en van de conditie van jouw lichaam.

Kinderen

Ook kinderen kunnen bij mij terecht met allerlei klachten. Belangrijk is dat beide ouders achter de behandeling staan en hier ook voor tekenen. De intake is eerst alleen met de ouder(s). De vervolgbehandelingen zijn meestal alleen met het kind. In het werkstation is een wachtruimte aanwezig met literatuur. Daar mogen de ouders wachten tijdens de behandeling.

Reacties na behandeling

De dagen na een VoetreflexPlus™ behandeling is het extra belangrijk om voldoende water te drinken. Elke massage heeft een ontgiftende werking. Door het drinken van voldoende water help je je lichaam met het uitscheiden van de afvalstoffen.

Ieder lichaam reageert anders. Een VoetreflexPlus™ behandeling kan zowel lichamelijk als emotioneel veel losmaken. Gebeurt dit en heb je hier vragen over? Dan mag je altijd contact met mij opnemen.

Contra-indicaties

VoetreflexPlus™ is een veilige methode. Toch zijn er een aantal contra-indicaties. Een contra-indicatie is een reden of omstandigheid om een behandeling niet toe te passen:

  • Het niet verstandig een behandeling te ondergaan op een lege maag of onder invloed.
  • Extreem uitgeputte mensen kunnen averechts reageren op een behandeling.
  • Bij een zwangerschap zijn er een aantal acupunctuurpunten die niet gemasseerd mogen worden. Geef daarom op tijd door als je denkt dat je zwanger bent.
  • Na een orgaantransplantatie is het verstandig om minstens zes maanden te wachten voordat je een VoetreflexPlus™ behandeling krijgt. Je lichaam heeft tijd nodig om het nieuwe orgaan te accepteren. Vraag na een orgaantransplantatie eerst toestemming aan een arts voordat je een afspraak maakt.
  • Na een vaccinatie is het verstandig om minstens 48 uur te wachten voor een afspraak.
  • Wanneer je  last hebt van blauwe plekken, een beschadigde huid, huidinfecties of andere wonden op je voeten is het niet prettig wanneer iemand aan je voeten zit. Ook bij een verstuiking of een breuk is het verstandig om pas een afspraak te maken nadat de voet geheeld is. Bij twijfel mag je altijd contact met mij opnemen, of overleg met je eigen huisarts.

Klachtenregeling

Op grond van de wet Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) ben ik verplicht een klachtenregeling te treffen voor mijn cliënten. Dit wordt geregeld door mijn beroepsvereniging de VBAG. Meer informatie hierover lees je hier.

 

Bezoekadres:

Bakkerij Muis Steenwijk
Scholestraat 40
8331 HS  Steenwijk

Openingstijden:

Tijdelijk gesloten